Wie is inge

Missie van de Inge Rock Academy

“Het is onze missie om in te staan voor de ontwikkeling van mensen en organisaties, op een manier waar de meeste mensen zich nog niet bewust van zijn. Door hun harten te raken, tonen we hen, wie en wat ze kunnen worden. Om deze boodschap over de wereld te verspreiden gebruiken we onze stem, iedere dag. Als teachers, auteurs en coaches zijn we hiertoe in staat en zetten we mensen iedere dag op weg naar hun werkelijke bestemming en doelen. Ik doe mijn uiterste best hierin steeds het leidende voorbeeld te zijn.”

– Inge Rock

De start

Elf jaar geleden begon Inge aan haar coaching praktijk in het oude herenhuis van haar grootouders te Tienen, haar geboortestad. Vooraan was een winkelruimte die reeds jaren leeg stond. Met spons, zeemvel, vele flessen ontvetter en tonnen goede wil toverde ze de stoffige ruimte om in een eigen coaching praktijk. Inge Rock Coaching & Speaking was geboren.
Binnen het jaar echter werd deze zaak letterlijk en figuurlijk te klein en wist Inge dat ze moest uitbreiden. Haar agenda stond bomvol met coaching afspraken. Mensen kwamen van Brugge, Eindhoven en Maasmechelen naar Tienen om door Inge gecoacht te worden. Vooral veel ondernemers, artiesten en toekomstige coaches vonden hun weg naar de Vierde Lansierslaan. De Inge Rock Academy kwam tot stand.

Ik zou willen

“Ik zou willen dat ieder kind op school een vak krijgt dat ‘denken’ heet. Dan zouden onze kinderen hun leven op kunnen bouwen en dan zouden ze de uitdagingen van het leven leren omkeren in kansen.”

– Inge Rock

Ondernemer pur sang

Je kent het wel, dat zuivere ondernemersbloed. Steeds meer willen, beter willen, efficiënter, steeds meer omzet genereren. Het is de drive van elke ondernemer. Inge is steeds een ondernemer geweest. Als kind had ze het ondernemersbloed al in de aderen. Toiletpapier verkopen voor de scouts, concertkaarten voor het jeugdkoor, tombolabiljetjes voor school. Hier hield ze van. Met haar fiets zou ze van deur tot deur gaan om te verkopen. Inge heeft steeds van mensen gehouden en heeft onbewust ook steeds de leiding genomen: leider bij de scouts, leider bij het koor, leider in haar klas, leider in haar eigen parfumeriezaak, leider in haar academy. Zonder het te weten was ze niet alleen een ondernemer, maar ook een zeer getalenteerde teacher en leidinggevende. Inge heeft altijd een positieve invloed op mensen gehad en heeft dit nog steeds.

Een keerpunt

Zoals iedereen in het leven, kreeg ook Inge de nodige klappen uitgedeeld en was het niet steeds rozengeur en maneschijn. Haar ouders scheidden toen ze veertien was, haar huwelijk liep op de klippen, haar moeder stierf op zesenvijftigjarige leeftijd aan borstkanker, de zaak die ze opgebouwd had moest ze ten gevolge van de scheiding afstaan, haar vader stierf veertien jaar geleden plots aan een hersenbloeding…
Maar Inge bleef overeind staan. Ze moest en zou doorzetten. Niemand zou haar klein krijgen en ze bouwde haar zelfvertrouwen terug op, sterker dan ooit tevoren. Mede dankzij de steun van haar partner, haar kinderen en haar mentor Paul Martinelli, heeft ze niet alleen haar privéleven, maar ook een business opgebouwd. Een academy die antwoord biedt aan de noden van vele particulieren en coaches.

Volg Inge op